Pokličite 031 402 026!

3D tisk: rezervni deli

Zadnje čase največ natisnemo rezervnih delov.

Ljudje počasi spoznavajo (spoznavamo), da je ravno tu tehnologija 3D tiska zelo, zelo uporabna!

Vsi dobro vemo, kako je, ko ti poči kakšen majhen kos plastike v večjem izdelku. Lahko se kar lepo posloviš od njega in vse skupaj zadegaš v smeti. A temu ni več tako! S 3D tiskalnikom in malce spretnosti v risanju se da vsak ta mali delček obuditi k življenju.

In kar naenkrat se izdelek lahko popravi, nič več ga ni treba menjati, kupiti novega. V vsakem primeru lahko kar dobro prihranimo. Tako 3D tiskanje tudi lepo sovpada s krizo, kjer več ne mečemo stran vsega, kar le malo diši po obledelem, temveč se ponovno trudimo, da bi stvari popravili, obdržali.

Kolikor pa je to načrtovanje rezervnih delov tehnična zadeva, pa  nikakor ne smeš nikoli podcenjevati strank. Nekateri namreč znajo risat. Dobro risat!

rezervnideli-3

Si lahko le vesel, da pride izdelek super, čeprav si ga tiskal s podpornim materialom!

rezervrnideli-12

Ali pa majhen zobniček… se mi zdi, da je bil za kamero! Tudi prav lepo narisan

rezervnideli-4

in tudi lepo izveden! Sicer v malce barvasti kombinaciji, ko prejšnja črna ni in ni hotela ven, a stranki je bilo popolnoma vseeno. Je šlo v kamero…

rezervrnideli-13

Nekateri deli so sicer večji, a precej lahki za narisat – tole vzame precej več časa za tiskanje, kot pa za risanje, ker zadeva ni majhna!

rezervnideli-2

Je pa seveda tudi druga stran – ko risanje porabi parkrat več časa, kot pa samo tiskanje! Ko že same natančne meritve vzamejo več, kot tiskanje, kaj šele risanje v SketchUp-u! Ja, tu bi 3D skener res prišel prav!

rezervnideli-1

Morda smo zato takih še najbolj veseli – ko iz obledelega, zlomljenega in pokvarjenega kosa nastane nov, novcat!

rezervnideli-5

Ki nato celo deluje in je zaslužen, da je precej večji izdelek ponovno uporaben.

Ja, takih zadevščin se veselimo. Ko je nekaj uporabno, ko so ljudje zadovoljni.

Aleš Kermauner, Simbiont d.o.o.