Pokličite 031 402 026!

Problemi

Da ne bo vedno vse tako lepo in enostavno.

Saj vemo, kako to gre – nič ni tako enostavno, kakor zgleda. Vse stvari se kvarijo, delajo težave, imajo slabe trenutke ali dneve ali pa karkoli drugega. Včasih se ti zdi, da si na svetu samo za to, da odpravljaš napake.

A potem posije sonce ali pa odpraviš napako in svet je takoj lepši, ti pa bogatejši za izkušnjo. Kar prevedeno pomeni, da boš naslednjič napako odpravil mimogrede ali pa se ti sploh ne bo zgodila, kar je še bolj super.

Naravni ABS ima eno tako lepo lastnost – viha se, warp po domače. Zunanji koti se privzdignejo in škatlica kar naenkrat ni več škatlica ampak tak pokvečen lik z zaobljenimi robovi.

blog-b11-1

Bo treba iskati rešitev, mogoče manj ali celo več lepila, mogoče manj vročo posteljo, mogoče… kdo bi vedel natančno! Treba bo poskusiti. In ko bomo dobili nov filament, bo spet vse drugače. Ampak to je to veselje.

Druga stvar pa je bolj zoprna. Posledica nedelujočega ventilatorja. Takole se je zataknil filament v podajalec in ni hotel ne več noter ne ven. Nikamor.

blog-b11-2

Par ur sem se vrtel okoli njega, a na koncu moral izvleči orodje iz kleti in se lotit razstavljanja. 

Presneto dobro se je filament zažrl med glavo in podajalec!

blog-b11-3

Vrtanje je bil tako edini izhod. Me je bilo seveda strah, da ne bom česa uničil ali pa luknjo povrtal preveč. No, malo sem jo, ne pa preveč. Še sreča.

blog-b11-4

Zraven sem potem še popravil požrti požirek na glavi

blog-b11-5

in ponovno zalotal slabi lot za ventilator, ki je bil krivec vsega tega.

Še umerjanje ravnine plošče in je bilo dela za cel dan. Se mi je pa odvalil cel – ogromen – kamen od srca, ko je vse začelo delati kot je treba. Tako bo naslednjič trema pred razstavljanjem precej manjša. Hkrati pa si seveda želim, da do tega sploh ne bi prišlo.

Tole gre torej pod vzdrževanje, kajne?

Aleš Kermauner, Simbiont d.o.o.