Pokličite 031 402 026!

Mini Maker Faire v Ljubljani

Ljubljana je bila v soboto, 13. maja 2017, v znamenju festivala inovacij , dogodka, ki združuje raznovrstne izdelovalce, izumitelje, ustvarjalce, umetnike, znanstvenike in tehnološke zanesenjake. Namen festivala je prebujanje raziskovanja, spodbujanje radovednosti, zvedavosti, odkrivanja ter prostega pretoka idej, znanja in izkušenj.

Nad idejo festivala smo navdušeni tudi v Simbiontu. Pred tremi leti smo namreč bili prisotni na takšnem dogodku v Trstu, kjer smo prvič predstavljali izdelke 3D tiska. Tudi v Ljubljani je bilo veliko obiskovalcev, našo stojnico so organizatorji umestili med ostale ponudnike materialov in 3D izdelkov, kar je še povečalo zanimanje in prepoznavnost tehnologije.

Letos smo na festivalu predstavljali Tablice tipnih tlorisov. Tipni tloris je maketa notranjih ali zunanjih prostorov, izdelana na priročni tablici z namenom, da slepi ali slabovidni osebi olajša razumevanje razporeda prostorov in ji pomaga pri orientaciji. Pri tipnih tlorisih in maketah je še bolj kot pri zemljevidih z vizualnimi informacijami pomembno, da so na njih prikazane le bistvene informacije. Na tablicah tipnih tlorisov so tako vizualne kot tipne informacije, saj so zato primerne za vse uporabnike in ne izpostavljajo določenih skupin.

Aleš in Helena sva bila glede odločitve za udeležbo na sejmu zelo zadovoljna. V družbi radovednih ljudi, v prostoru, ki se je kar iskril od novih idej, sva se počutila fantastično. Le želiva si lahko, da bo sejem v Ljubljani postal stalnica in da bo še več ljudi spoznalo ta dogodek za svojega.

20170513_104149

Predsednik vlade, dr. Miro Cerar, je kot častni pokrovitelj obiskal sejem Mini Maker Faire Ljubljana 2017. Bil je navdušen tudi nad Tablicami tipnih tlorisov, saj pravi, da je raznovrstnih prilagoditev za slepe in slabovidne pri nas dejansko premalo oziroma jih sploh ni, zato močno podpira idejo Tipnih tlorisov.

Fotografije z dogodka pa v albumu