Pokličite 031 402 026!

Delovne prigode

Na delovne nesreče moraš presneto pazit.  Pa ne samo v tovarnah, tudi v pisarnah se ti lahko kaj zgodi.

Lahko ti kaj na glavo pade. Naprimer.

Kakšen takle kolut, ki se odvija tam nekje pod stropom in mirno čaka, kdaj ga bo kdo potegnil dol.

blog-b7-3

Se pač zgodi, sploh, če ga ne paziš. Nekaj časa te gleda dol, nato te pa pride pozdravit, skupaj z glasnim treskom!

Potem ne veš ali bi raje videl, da pade nate ali da naredi škodo na printerju… K sreči nič hujšega, le zabeležka, da je na težke stvari pod stropom vedno treba pazit.

blog-b7-2

Kolutu seveda ni bilo nič. Nam pa tudi ne. Tiskalnik je tako dobil svojo prvo bojno rano, se pa ni pustil zmesti in je tiskal lepo naprej. Nekaj pa bo vseeno treba narest, kaj bo, ko bomo drugič malce prepozni ali nihče ne bo gledal? Ne more imet kar naprej varuške! Ja, nekaj se bo treba spomnit.

To je bila k sreči edina delovna nesreča pri tiskanju. Smo imeli sicer še eno – prej bi rekel temu majhno nevšečnost. Namreč, ko smo zadnjič nekaj tiskali, po koncu tiskanja odstranim škatlico in si jo ogledujem. Pa je nekaj prijeto na spodnjem delu? Hm… kaj pa je to, tako gladko in trdno? Kako je pa to uspel stiskat, se čudim?

A potem le vidim naše steklo na katerem se je izdelek tiskal:

blog-b7-1

Saj mu je kar par plasti pobralo! Na treh mestih je pobralo čisto tanke plasti stekla. Skoraj nevidno, a pri tiskanju se bo tole dobro poznalo!

Ja, kaj pa je zdaj to? Se je izdelek tako prijel na steklo, je tako močan, da je kar steklo oluščilo? Težko verjet, kajne? Smo potem malo spraševali in gledali naokrog, a nikjer takega primera. Torej gre zaenkrat to v slabost stekla, drugega si ne znam predstavljat. Ni bilo druge, kot da steklo obrnemo in gremo tiskat naprej. Upajmo, da se to ne zgodi več. Tisto tanko, tanko stekelce pa je še vedno vgrajeno v eno od škatlic…

Aleš Kermauner, Simbiont d.o.o.